Керамічні жорна в кавомашинах Saeco

Posted on

В деякі з нових моделей кавомашин Saeco вбудовані кавомолки з керамічними ножами.

За словами виробника, перевага таких кавомолок — більш рівномірний помел, який робить процес заварювання кави технологічно правильнішим, а готовий напій — смачнішим.

Незважаючи на очевидні плюси, у кавомолок такого типу існує також і ряд мінусів:

Керамічні ножі часто не витримують потрапляння сторонніх предметів на кшталт монет, камінців і т.п. У 80% випадків такі жорна будуть непридатними для подальшого використання.

Вартість одного керамічного ножа — близько 20$ + витрати на ремонт і транспортування кавомашини в сервісний центр. Зрештою ремонт кавомолки із  заміною тільки одного ножа обійдеться приблизно в 40-45 $.

 

Звичайно, є вірогідність того, що ніж не зламається. Якщо з ладу вийде лише тримач ножа, можна вважати, що власнику поталанило. Вартість запчастини становитиме близько 2-2,5 $, отже ремонт обійдеться дешевше.

Кількість поламок керамічних ножів у кавомашинах Saeco також залежить від моделі. Деякі з них мають запобіжники, що видають «Помилку-1».  

Попередження показують кавомашини: Saeco Intelia, Minuto, Lirika. Але поява сповіщення ще не гарантує неушкодженість керамічного ножа. Хоча у зазначених моделях вони ламаються не так вже й часто, як, скажімо, у Saeco Іncanto Rondo, Saeco Incanto S-class та Saeco Intuita.

Для апаратів з такими кавомолками краще вибирати якісну каву від перевірених виробників. Наша компанія не рекомендує засипати сировину кустарного «свіжого» обсмаження. Під час кустарного пакування у каві можуть опинитися сторонні предмети.

Купуючи б/в кавомашину, зверніть увагу на профілактику та стан ножів. Розібрати кавомашину та кавомолку при купівлі, щоб оцінити стан леза, ніхто не дозволить. Як же тоді перевірити придатність?

Якщо ножі справніі, то в момент заварювання кави на максимальній закладці (міцності), ви побачите добре пресовану таблетку з рівномірними частинками в помелі. 

Підведемо підсумки: кавомолки Saeco з керамічними ножами — непогане рішення для кавомашини. Якщо вирішите придбати таку модель, обходьтеся з нею максимально дбайливо і не нехтуйте купівлею оригінальної кави від потужних виробників. 

Сайт з ремонту кавомашин Saeco http://www.coffeerem.pro/

Купити керамічний ніж для кавомолки Saeco.

Купити тримач керамічного ножа для кавомолки Saeco.